Belangrijke feiten

Radiometer ontwikkelt en produceert oplossingen voor bloedafname, pH-bloedgasanalyse, transcutane monitoring, immunochemie-testen en bijbehorende IT-datamanagement-systemen en brengt deze op de markt onder de merknamen ABL, AQT, TCM, RADIANCE, AQURE, PICO, CLINITUBES and QUALICHECK.

Radiometer is onstaan in Kopenhagen, Denemarken in 1935. In die tijd was Radiometer al een pionier op het gebied van bloedgastesten en introduceerde in 1954 's werelds eerste commercieel verkrijgbare bloedgasanalyser.

Vandaag de dag worden de producten en oplossingen van Radiometer gebruikt in ziekenhuizen, klinieken en laboratoria in meer dan 130 landen en zorgen ervoor dat bij acute zorg de informatie over de meest kritieke parameters zeer snel kan worden verkregen.

Elke seconde worden er wereldwijd vijf bloedmonsters beoordeeld met behulp van een Radiometer-analyser. Dat betekent 300 bloedmonsters per minuut, 18.000 per uur en 432.000 per dag. Per jaar worden wereldwijd 157.680.000 bloedmonsters met een Radiometer-analyser geanalyseerd.

  Five samples every day

Wereldwijde vertegenwoordiging

 • Radiometer wordt vertegenwoordigd in 30 landen
 • In de rest van de wereld zijn 100 distributeurs actief.
 • Productie/R&D-afdelingen bevinden zich in Denemarken, VS, Zwitserland, Finland en Polen

  Radiometer World Map  Radiometer World Reach

  Eigendom

  Radiometer is onderdeel van Danaher Corporation (DHR op de NYSE), een platform voor biowetenschap en diagnostiek. Het bedrijf biedt een uitgebreid assortiment analysers, verbruiksartikelen, software en diensten voor het diagnosticeren van aandoeningen en nemen van beslissingen over behandelingen in pathologielabs, ziekenhuizen en andere kritieke-zorgomgevingen.

  Andere bedrijven van Danaher Corporation die zich bezighouden met biowetenschap en diagnostiek zijn HemoCue (onderdeel van de Radiometer Groep), Beckman Coulter, Leica Microsystems, Leica Biosystems, Molecular Devices en AB Sciex.

  Cookies worden gebruikt op deze website

  Use of cookies
  Wachtwoord vergeten
  Gebruiker niet gevonden
  Versturen
  Radiometer medewerker? Voer de gebruikersnaam in om het wachtwoord opnieuw in te stellen
  We hebben een e-mail verstuurd om uw wachtwoord opnieuw in te stellen
  Wijzig uw wachtwoord
  Wachtwoord gewijzigd
  Wachtwoordwijziging vereist.
  Verander uw wachtwoord om gebruik te kunnen blijven maken van MyRadiometer.
  Wachtwoord is gewijzigd